Réservez dès maintenant

Laden in uitvoering ...

Félicien Rops

Uw kamer, op de rechteroever van de Maas, nodigt uit tot rust en sereniteit. De linkeroever biedt heel wat mogelijkheden om te feesten, zoals Félicien ook graag deed.

Comfort

Het prachtige gecapitonneerde roze bed nodigt u zo uit om erin te duiken. Het klassemeubilair van Engelse ambachtelijke makelij lijkt recht uit een sprookje te komen. Indien u, zoals Félicien moet schrijven of tekenen, staan een ingelegde tafel in Lodewijk XV-stijl en een zeteltje uit de periode van Karel X tot uw beschikking.

Uw kamer is verfraaid met twee gravures van Rops. De ene is vrij onbekend: “La femme au trapèze” en de andere is het beroemde “Un enterrement au pays wallon”. De badkamer is even exuberant ingericht als de schilder naar wie de kamer genoemd is. De vrijstaande badkuip wacht alleen nog op u voor een relaxerend bad, tot aan de nek ondergedompeld in het schuim!

U beschikt over 28 m² privéruimte. De kamer is uitgerust met internet via wifi en via kabel, en met een Smart TV met binnen- en buitenlandse zenders.

Andere diensten

  • Zeep van "Savonneries Bruxelloises", handgemaakt sinds 1926
  • Smart Tv Full HD
  • Internet via kabel
  • WiFi
  • Binnen zenders en Netflix
  • Haardroger
  • Strijkijzer en -plank

Fotoalbum

Literie haut de gamme

Het Gastkoppel

Muriel en Bernard hebben passie! Passie voor kunst, voor hun stad, maar ook voor het leven.

Villa Balat is een afspiegeling van hun vele passies.

Ze zijn verliefd op hun stad, zijn erfgoed en de natuur. Zij nodigen u uit om op ontdekking te gaan in de voetgangersstraten, om er heerlijk rond te slenteren. Zij geven u insiders-tips, waardoor u op de leukste geheime en verborgen plekken van Namen terecht komt.

Zij geven u graag opmerkelijke ideeën voor een culturele uitstap, om gezellig te winkelen of om ontspannen te tafelen. Met hun eeuwige sereniteit, glimlach en goed humeur, verzorgen ze hun gasten tot in de puntjes. Ook van uw verblijf zullen ze een onvergetelijke ervaring maken!

Geschiedenis

Rops werd geboren in het hartje van Namen, waar hij school liep en een opleiding volgde aan de Academie van Schone Kunsten. Zijn eerste artistieke wapenfeiten vonden hun weg naar Brusselse studentenkranten en naar artistieke kringen met interesse in als wat avantgardistisch was.

In 1857 trouwde hij met Charlotte en nam hij zijn intrek in het inspirerende kasteel van Thozée, een eigendom van zijn schoonouders. Hij reisde ook veel en verzette gigantisch veel werk: schrijven, lithografieën, schilderen, tekenen, aquarellen en etsen! Hij was ook erg sportief en richtte in 1862 de Royal Club Nautique Sambre et Meuse op. Deze club is momenteel nog steeds actief en organiseert elke lente de afdaling van de Boven-Maas tussen Hastière en Wépion.

Félicien had een voorliefde voor de Maas. Het was dan ook tijdens het roeien dat hij de herberg “Au repos des artistes” ontdekte in Anseremme. Twintig jaar lang kwam hij er, met zijn vrienden samen op het “île d’Amour”. Om er in open lucht te schilderen en … om te feesten.

Hoe intens en mondain ook zijn leven, soms overvielen hem sombere gedachten aan de dood, getuige de donkere schilderijen, etsen en tekeningen van meisjes. Na heel wat bezoeken aan Parijs, vestigde de infame ‘Fély’ zich in 1874 in de lichtstad. Toch verloor hij nooit de connectie met en de inspiratie van de natuur, aan de oever van het water of in de bossen.

Rops