Een uitzonderlijke villa, met de voeten in het water

Villa Balat, een van de mooiste huizen van Namen, dankt haar een buitengewone ligging aan het rechtstreeks zicht op de citadel en het Waalse parlement en aan de samenvloeiing van de Maas en de Samber, tussen de pont de Jambes en de pont des Ardennes, En dat op een steenworp van het historisch centrum van Namen, met al haar restaurants, winkels, musea en de nieuwe kabelbaan van Namen die het stadscentrum met de Citadel verbindt. Met enkel het jaagpad tussen de villa en het water, lijkt het alsof op een boot verblijft bent!

"L'Enjambée", de toekomstige voetgangers- en fietsbrug tussen Jambes en Namen eindigt vlakbij de villa. Op die manier is het huis is toegankelijk via het jaagpad, te voet, per fiets of met de auto. Auto’s kunnen parkeren in de rue Mazy. Een straatje loodrecht op deze straat in het verlengde van de rue Champêtre geeft toegang tot de tuin en het jaagpad.

Geniet van een uitzonderlijk ontbijt

Het ontbijt bestaat uit heerlijke, met zorg en liefde geselecteerde streekproducten en wordt van 8 tot 10 u geserveerd in de majestueuze ontbijtruimte, vlak aan de Maas. Voor businessverblijven kan het tijdstip op verzoek aangepast worden. Aarzel niet om ons op de hoogte te brengen van uw speciale wensen en eventuele allergieën.

Kom tot rust in de bibliotheek

De leeskamer dompelt u onder in de sfeer van de vroeg-twintigeeuwse literaire en artistieke kringen. In dit gezellig kamertje komt u vanzelf tot rust. Heerlijk om met een kop thee of koffie wat te lezen op het terras, tegenover de Maas, met de warmte van de laatste zonnestralen…

In de bibliotheek stellen Muriel en Bernard graag hun uitgebreide collectie boeken, roman, tijdschriften over kunst, geschiedenis en cinema, en uiteraard ook stripverhalen ter beschikking!

Business & zakentoerisme

De eetruimte en de receptiezaal worden verhuurd voor seminars tot maximaal 12 personen. Neem contact met ons voor een programma op maat!

In de tuin, onderweg, op de fiets

Het huis beschikt over de luxe van een charmante tuin in de stad. Wat een genot om na een lange wandeling te genieten van een biertje in de tuin!
We verwelkomen fietstoeristen. We bevinden ons op Euro Vélo 5 (Ravel) en hebben een beveiligde garage waar je je fietsen 's nachts kunt stallen. Elektrische fietsen kunnen natuurlijk worden opgeladen.
We hebben ook twee stadsfietsen te huur. Als je eenmaal hier bent, kunnen we je een aantal fietstochten door onze mooie regio aanbieden. Wil je de hele dag fietsen? We maken graag lunchpakketten klaar met heerlijke lokale producten.
Onze partners staan tot je beschikking in geval van technische problemen.

Uw evenement

De drie kamers en de eetkamer worden verhuurd voor privé-evenementen (verjaardag, bruiloft, feest …)

Activiteiten

Namen, de hoofdstad van Wallonië, is gemakkelijke bereikbaar: op 30 minuten van de luchthavens van Brussel, Charleroi Sud en Luik en aan de waterverbinding tussen Amsterdam, Luxemburg en Keulen. Deze ‘slimme’ stad staat op nummer twee in het klassement van de ‘smart cities’ van België en blaakt van innovatie ambitie op het gebied van toerisme, cultuur en economie.

Al die moderne snufjes gaan hand in hand met het oude Namen, dat met zijn 3 km autovrije straten liefhebbers van kunst, geschiedenis en watersport in verrukking brengt. Fijnproevers zullen niet teleurgesteld zijn: Namenaars houden van lekker eten!

Fotoalbum

Une situation exceptionnelle à Namur
Des lumières au bord de l'eau